4 nagyon egyszerű karácsonyi DIY dekor ötlet

22, november, 2020

4 nagyon egyszerű karácsonyi DIY dekor ötlet

Közelegnek az ünnepek, hamarosan advent és már biztos Ti is óriási karácsony lázban égtek, mint Én. Nálam az adventtel egyidejűleg kezdetét veszi a ház dekorálása is, néha bevallom akár hamarabb is! 4 nagyon egyszerű természetes dekor ötletet mutatok ma Nektek, amelyek hozzávalói minden háztartásban fellelhetőek és szerintem nagyon jól mutatnak! 

Karácsonyi füzér

Irtó egyszerű, mégis nekem évekig nem jutott eszembe ez az eszméletlen jól kinéző dekorációs elem. A Pinteresten jött velem szembe egy kép, amin ilyen füzérek lógtak le a függönyön és olyan bájosan egyszerűek ráadásul a természetet csempészik az otthonba!

karácsonyi DIY ötletek

Nem kell hozzá más, mint pár narancs, amit felkarikázva a sütőben ki tudsz szárítani, de akár készen is be lehet szerezni, plusz pár fenyőág vagy toboz a kertből. Idén én egy pár fa dekort is ráakasztottam, de az ötletek variálása végtelen, jöhet fahéj, szegfűszeg, fagyöngy stb.

karácsonyi DIY ötletek

Nincs más dolgod, mint egy kender madzagra rákötözgetni az elemeket olyan sorrendben és mennyiségben, ahogy az neked tetszik! Van ennél egyszerűbb?

karácsonyi DIY ötletek

 

Üveg gyertyatartó

Ez az egyik kedvenc idei dekorom, biztosan készítek még belőle jó párat a ház különböző pontjaira, de a karácsonyi asztal hangulatát is nagyon fel tudja dobni. 

karácsonyi DIY ötletek

Szükséged van hozzá egy hosszúkásabb üvegre (mondjuk pálinkás üveg), pár fenyőágra, és egy vékony gyertyára. A fenyőágakat belerakod az üvegbe és feltöltöd vízzel (az enyémben három közepes ágacska van) az egészet pedig a gyertyával lezárod. Ha túl vastag a gyertya faragj le kicsit az aljából ha pedig túl vékony, én kender madzagot tekertem körbe az alján és azzal szorítottam bele az üvegbe. 

karácsonyi DIY ötletek

Nagyon mutatós dísz, arra viszont ügyelj, hogy a viasz le fog csorogni az oldalán, valamint hogy a madzagig ne érjen el a gyertya lángja. A víz pedig azért kell, hogy véletlenül se boruljon fel az üveg, plusz szépen felnagyítja a fenyőágakat és ezzel még varázslatosabb kinézetet kölcsönöz az üvegnek.

karácsonyi DIY ötletek

 

Potpourri / Üveg dísz

Íme kedvenc 250ml-es gyertya üvegeink újrahasznosítási alternatívája! Az üveget miután kitisztítottad karácsonyi díszként is felhasználhatod. Vásárolhatsz kész potpourrit is és azt töltöd bele, vagy pár fenyőággal, fahéj darabbal, szárított narancs karikával és mini tobozokkal töltöd meg és kedvenc illóolajodból csepegtetsz az üvegbe. Jól összerázod, majd amikor illatosítani szeretnél letekered a kupakot. Ráadásul a polcon is jól mutat! 

karácsonyi DIY ötletek
karácsonyi DIY ötletek
karácsonyi DIY ötletek


Asztal dísz

Ha idén nem volt időd beszerezni az adventi koszorút sincs pánik, én is mindig így járok, ezt a nagyon egyszerű ötletet gondoltam ki a helyettesítésére. Egy szép kis kosárra/tálcára középre egy gyertyát helyezek, körbe pedig fenyőágakat és téli gyümölcsöket rakok. Pár fahéj darab még jobban feldobja a díszt! Így egyben van a karácsonyi asztaldísz és a gyümölcsös tál is! 

karácsonyi DIY ötletek
karácsonyi DIY ötletek
karácsonyi DIY ötletek
karácsonyi DIY ötletek

 
Komment írása

Az üzenetet feldolgozás után lesz látható.


Peony Blog

5 könyv, melyektől boldogabb leszel!
5 könyv, melyektől boldogabb leszel!

22, május, 2023

Az, hogy odafigyeljünk önmagunkra és az érzéseinkre nem könnyű feladat. Azt nem tanítják az iskolában, hogyan gondoskodjunk a lelki békénkről, hogyan értsük meg és kezeljük a saját gondolatainkat. Mindenki egy idilli életről álmodik, de sajnos sokszor kerülünk szembe nehézségekkel és sokszor kell erőt gyűjtenünk, hogy átvészeljük az akadályokat. Az is lehet, hogy semmi probléma nincs az életünkben, de valamiért mégsem érezzük azt jónak, ideálisnak. Szerencsére ma már számos könyv foglalkozik a témával, és segítséget nyújt a nehezebb időkben, ezekből hoztam el most nektek a kedvenceimet!

Folytatás

tavasz énidő self-care peony
Tavaszi feltöltődés - 5 tevékenység, amelytől jobban érzed magad

08, május, 2023

Folytatás

mentális egészség öngondoskodás gyertya
Mental awareness month

01, május, 2023

Folytatás