5 egyszerű dolog, mellyel zöldebbé teheted otthonod!

15, július, 2019

5 egyszerű dolog, mellyel zöldebbé teheted otthonod!

Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani a környezet védelmének fontosságáról és az általunk létrehozott káros dolgok csökkentéséről. Szerintünk is nagyon fontos, hogy megtegyük azokat az apró változtatásokat, melyekkel egy természetesebb, kevésbé szennyező életmódot tudunk kialakítani. Bár a váltás nem egyszerű és több időt igényel, mégis vannak egyszerű dolgok, melyeket könnyedén a hétköznapok részeivé tehetünk!

Környezettudatosság

1. Vidd magaddal saját bevásárló táskád!

Nálatok is van egy fiók/szekrény a kamrában ami tele van tömködve használatlan műanyag szatyrokkal és zacskókkal? Minden vásárlás során hazatérünk párral és nem használjuk őket többé, a tavaszi nagy takarítás során pedig a kukában landolnak! Vigyél saját szatyrot a bevásárlásokhoz, legjobb ha vászon és mosható, így megelőzöd, hogy felesleges műanyag zacskók gyűljenek az otthonodban! 

Környezettudatosság

2. Vásárolj csomagolásmentesen! 

Egyre több üzlet nyílik, ahol nincsenek kiporciózva a termékek, hanem te magad döntheted el miből mennyire van igazán szükséged! Így a konyhád nem lesz túlzsúfolt és mindent már abban vihetsz haza, amiben tartani fogod! A péktermékekhez és tésztákhoz, magvakhoz legjobb ha organikus pamut zsákokat választasz, melyek sokáig frissen tartják azokat és újrahasznosíthatóak! 

Környezettudatosság

3. Használj több textilt!

Már hozzászoktunk a konyhában, hogy mindent papírtörlővel takarítunk és az étkezéseknél is az egyszer használatos papír szalvétákat használjuk. Pedig létezik környezettudatosabb megoldás is, amit már nagyanyáink is használtak! Használj több textilt az otthoni takarításhoz! A legjobb ha természetes pamut és len anyagokat választasz, hiszen ezeknek a tartóssága és nedvszívó képessége a legjobb! Lehet hogy kicsit megnő a mosnivaló a konyharuhák és textilszalvéták használatával, de gondolj arra, mennyi fát mentettél meg a kivágástól! 

Környezettudatosság

4. Vidd magaddal kulacsod, szívószálad!

Már biztosan Ti is hallottatok róla, hogy hamarosan megszüntetik az egyszer használatos műanyagokat az Eu-ban, ez azt jelenti, hogy az éttermek, kávézók lecserélik a jelenlegi műanyag szívószálakat, elviteles poharakat stb. valami másra. Ez valószínűleg a papír lesz, de ha még környezettudatosabb szeretnél lenni, akkor saját kulacsot és szívószálat is használthatsz! Egyre több alternatívával lehet találkozni a lenépszerűbbek pedig bambuszból vagy fémből készülnek, ezek könnyedén hordozhatóak és tisztíthatóak is ráadásul nagyon jól is néznek ki! Win-win!

Környezettudatosság

5. Tudatosan vásárolj!

Végül pedig, az egyik legfontosabb dolog, hogy tudatosan vásárolj! Mi is emberek vagyunk és sokszor vásárolunk pillanatnyi érzelmek alapjána, viszont fontos, hogy odafigyeljünk az általunk vásárolt dolgok igazi értékére! Tényleg szükségünk van rá és valóban hasznunkra lesz? Ha kicsit jobban odafigyelünk, hogy mit is emelünk le a polcról, jelentősen csökkenthetjük az általunk kreált szemét mennyiségét! Mielőtt megvásárolsz valamit gondolkodj el rajta, hogy a termék létrejötte milyen hatással is volt világunkra, az alapanyagok amiből készült pedig milyen hatással lesznek a Te környezetedre? A Peony-nál fontosnak tartjuk, hogy csak olyan termékeket készítsünk vagy közvetítsünk számotokra, melyek létrehozása és felhasználása is pozitív hatással van világunkra! 

NÉZD MEG KÖRNYEZETBARÁT TERMÉKEINKET!

Környezettudatosság
Komment írása

Az üzenetet feldolgozás után lesz látható.


Peony Blog

szójagyertya
Hogyan tisztítsd ki a gyertyás üveget

03, március, 2023

Személyes kedvenceim az ámbra kollekció gyertyái. A barna üveg és a kanóc ragyogó égése különösen meghitt hangulatot ad minden helyiségnek. A barna üveg már magában is jól néz ki, így a gyertya elégetése után is szép kiegészítője lehet bármely polcnak akár tárolóként is. Gondoltam ehhez megosztok pár hasznos információt az üveg kitisztításáról. 

Folytatás

szójagyertya
Ne dobd ki! - Gyertyaüveg újrahasznosítás

03, március, 2023

Egy előző bejegyzésben már írtam róla, hogy szerintem milyen fontos a növények jelenléte a lakásban. Így az első ötlet a nagy 500 ml üvegtégely újrahasznosításakor rögtön az ültetés volt. A legtöbb növénynek egy lyukas aljú cserép a legideálisabb, így inkább egy kaktuszt választottam az ültetéshez, mivel nagyon kevés a vízigényük így szépen eléldegélhet ebben a tégelyben. 

Folytatás

4 nagyon egyszerű karácsonyi DIY dekor ötlet
4 nagyon egyszerű karácsonyi DIY dekor ötlet

22, november, 2020

Közelegnek az ünnepek, hamarosan advent és már biztos Ti is óriási karácsony lázban égtek, mint Én. Nálam az adventtel egyidejűleg kezdetét veszi a ház dekorálása is, néha bevallom akár hamarabb is! 4 nagyon egyszerű természetes dekor ötletet mutatok ma Nektek, amelyek hozzávalói minden háztartásban fellelhetőek és szerintem nagyon jól mutatnak! 

Folytatás