Egészséges gyertya ajándék

5 kihagyhatatlan könyv gyertyázáshoz

szójagyertya
Egyik kedvenc otthoni időtöltésem az olvasás. Az olvasás és kikapcsolódás elengedhetetlen része pedig a gyertyázás. Biztosan Ti is így vagytok ezzel. Az utóbbi időben próbálok egyre több időt fordítani az ilyen "csendes percekre". Ebben a rohanó, stresszes világban számomra fontos, hogy önmagammal tölthessek egy kis időt és kikapcsoljak. 
A kedvencem egy nagy ablak előtt lekuporodni párnák és puha plédek között, egy jó teával/kávéval és olvasni pár fejezetet. Már van Ebookom is, de mindig visszatérek az eredeti, lapozható, szagolható könyvekhez. 
szójagyertya
Összegyűjtöttem a legutóbbi 5 kedvenc olvasatomat. Ha te is nagy könyvmoly vagy, ezek biztosan tetszeni fognak. Ha tetszenek számotokra az ilyen tartalmak, írjátok meg kommentben és a következő 5 könyvről is beszámolok majd! 

Hygge

szójagyertya

Ha Hygge, akkor gyertya, ha gyertya, akkor hygge. Legalábbis nálam ez az alapigazság. Mindig is szerettem a mostanság "dán életérzés" címen szólított dolgokat, tevékenységeket, csak eddig nem tudtam, hogy ez a nevük. Szerintem ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a mindennapokban elengedhetetlenek ezek a nyugtató, relaxáló, kikapcsoló tevékenységek. A könyv minden szavát ittam, és sok újdonsággal gazdagodtam a dánokról, amitől igazán szimpatikusak lettek számomra. 

Girlboss

szójagyertya

Mindig inspiráló olyan emberek életéről olvasni, akik megvalósították álmaikat, céljaikat. A #Girlboss különös kedvencem, ugyanis az író teljes személyisége átérződik a lapokon, néha jó kicsit belelátni mások fejébe. Mindenki más szemmel látja a világot és az ilyen könyvek segítenek, hogy többet láthassunk belőle.

Kávés könyvek

szójagyertya

Nem tudom megmondani miért, de imádom a kávé készítésről szóló könyveket. Kávé receptek, történelem, latte art, mind jöhet, Nagy kávésnak nem mondanám magam, maximum 1 csésze egy nap, de a különlegességeket szeretem kipróbálni. Valamint, az elkészítése is nagyon érdekes számomra. Mivel a Peony gyertyák között több kávé illat is megtalálható, szerintem nem nagyon kell bizonyítgatnom az imádatom. Ha ti is hasonlóan viszonyultok a kávéhoz ajánlom nektek a Hvg Kávé szenvedély és Latte art című könyveit. Gyönyörű szép fotókkal! 

Love, style, life

szójagyertya

Vannak könyvek, amiket csak a bennük rejlő gyönyörű képek miatt szeretek megvenni. Tökéletes kiegészítői a dohányzóasztalnak a vendégek is szeretik lapozgatni, valamint én is ha épp inspirációt keresek. A Love, style, life egy francia-amerikai divat blogger könyve, melybe sok szép divat orientált fotó készült. Én csak ezek miatt lapozgatom végig a könyvet, mikor úgy tartja kedvem. 

Büszkeség és balítélet

szójagyertya

Végül pedig az abszolút kedvenc, az a könyv, melyet már sokadjára forgatok újra és újra a kezemben. Én az a romantikus álmodozó típus vagyok. A könyv nyelvezete és a korszak ahova visszarepít pedig tökéletesen illeszkednek ehhez. A történetet bizonyára mind ismeritek, a filmeken/sorozatokon keresztül mindenképpen. Ha még a könyvet nem olvastátok, nagyon ajánlom!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.