szójagyertya

Egészségesebb élet természetesen: Illóolajokat az otthonodba!

A mai világunk rengeteg káros anyaggal van tele, ami nagyon rossz az egészségünkre nézve, valamint a jövő generációira is káros hatással lehet. Így az utóbbi 1 évben minél több természetes eredetű élelmiszert, kozmetikumot kezdtünk becsempészni az életünkbe és a háztartást is próbálom egyre öko tudatosabban vezetni. Persze, ez nem egyszerű feladat, hiszen a boltokban pillanatok alatt megkapunk minden előre készített terméket, és nem is mondom, hogy sikerül mindig betartanom, de próbálok odafigyelni ezekre a dolgokra. Így ismerkedtem meg az illóolajok pozitív hatásaival is. 

Az illóolajokat természetes úton állítják elő különböző növényekből. Így olyan, mintha az adott növényt egy összesűrített formában kapnánk meg, minden pozitív hatásával együtt. Az illóolajakból mindössze pár cseppre van szükségünk nap, mint nap és mégis óriási hatásuk van az életünkre. Én legszívesebben a szoba párásító diffuserbe cseppentek 5 cseppet minden este és a szobát pillanatok alatt elárasztja a gyógyító növények illata (a különböző olajokat akár keverheted is, így biztosan olyan összetételt kapsz, amire a testednek épp szüksége van). 

Persze ha nincs párásítód akkor is tudod használhatsz illóolajat. A legtöbb bioboltban lehet kapni potpurit, ami kiszárított virágokból áll, ha pedig rácseppented az olajokat sokáig illatozni fognak. Akár házi készítésű szobasprayt is készíthetsz: az olajat keverd össze kis vodkával majd az egészet öntsd fel vízzel, ha egy szórófejes flakont használsz bármikor használhatod a szoba illatosítására is.

Az illóolajoknak széles választéka létezik, de érdemes odafigyelni, hogy minőségi, tiszta illóolajokat vásároljunk, ugyanis ezeknek lesz a legjobb a hatása. A Peony gyertyákban is ilyen illóolajokat használunk az illatolajok mellett. Lentebb pedig összeszedtük az 5 kedvenc illóolajunkat, melyeket szívesen ajánlunk mindenkinek kipróbálásra! 

Levendula illóolaj:

A nyugtató olaj. Használ irritált bőrön, izom fájdalmakon vagy fejfájáskor, az elme nyugtatására. Csökkenti a stresszt és mély, pihentető alváshoz segít.

levendula

Borsmenta illóolaj:

A hűsítő olaj. Kiváló fejfájásra, migrénes bajokra és meghűlésre. Fertőtlenítő, lázcsillapító, köhögésre, asztmára is célszerű használni. Megfázásos és egyéb orrdugulásban is használható, szédülést rendező, a menstruációs fájdalmakra is jó lehet!

borsmenta

Pacsuli illóolaj: 

Élénkíti és regenerálja a bőrt, hegesítő, frissítő és afrodiziákum hatású. Depresszió, fáradtság, narancsbőr esetén is hatásos; antibakteriális, gyulladáscsökkentő, gombaölő és baktériumölő olaj.

 Pacsuli

Citrom illóolaj: 

Csodásan élénkít és kiváló légfrissítő.

Eukaliptusz illóolaj:

 Az eukaliptusz illóolaj  kincset érő esszencia, ha megfáztál, köhögsz vagy eldugult az orrod! Kellemes, friss illatú illóolaj a szaunázók legkedveltebb illóolaja. Az eukaliptusz illóolaj belélegezve frissítő, élénkítő és koncentrációnövelő tulajdonságai mellett kitűnően tisztítja a légutakat, így segíthet a felső-légúti megbetegedések enyhítésében is.  

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.