Ingyenes szállítás 15.000Ft felett!

"Slow Living" - a lelki béke kulcsa

06, június, 2019

Egyre népszerűbbé válik és egyre többször jön velünk szembe a "slow living" fogalma, főleg ha aktív közösségi média felhasználók vagyunk. Én is nagy támogatója és követője vagyok a mozgalomnak, ezért gondoltam, hogy megér egy bejegyzést ez az "életmód". 

A "slow living" egyáltalán nem arról szól, hogy nagyon lassan csinálunk dolgokat, vagy hogy lusták lennénk. 

Minden a hygge-vel kezdődött és azóta újabb és újabb a pillanat megélését, az apró örömök élvezetét hirdető mozgalom jött létre, melyek boldogságunk létrehozásához és fenntartásához hivatottak hozzá járulni (Minimalizmus, Hygge, Ikigai, Wabi Sabi, stb). Bár én is tisztában vagyok vele, hogy a boldogság nem csak e mozgalmak követésén múlik, hiszen mindenki számára fontos az egészségügyi és megélhetési biztonság érzése, azt elismerhetjük, hogy az általános életvitelünkön, és gondolkodásunkon sokat javíthatnak ezek a lelassult tevékenységek. 

Velem sokszor előfordul, hogy stresszesnek vagy borúsnak élem meg a napokat és motiválatlannak érzem magam mindenféle különösebb indok nélkül. Társadalmunkban sokkal elfogadottabbak a "Rengeteg dolgom van!" vagy "Most nem érek rá, azt sem tudom hol áll a fejem." kifejezések, hiszen azt gondoljuk, ha valaki folyamatosan pörög, akkor nagyon hatékonyan éli életet. Szerintem ez nem így van. Mindenkinek meg van a saját ritmusa. Van aki szeret folyamatosan úton lenni és van akinek az otthon töltött idő az igazi kikapcsolódás. Mindenki máshogy működik, így nem azt mondom, hogy a "slow living" mindenkinek való, de ha Neked épp igen, akkor azt büszkén vállald és ne legyen bűntudatod, amiért Te nem a következő feladatodon gondolkodol.

Mindenkinek meg van a saját ritmusa. Van aki szeret folyamatosan úton lenni és van akinek az otthon töltött idő az igazi kikapcsolódás.

Számomra a borús gondolatok elűzéséhez járulnak hozzá a "slow living"-nek nevezett tevékenységek. Talán még sosem volt ilyen elfogadott introvertált személyiségnek lenni, aminek be kell valljam, nagyon örülök! Én mindig is az a személy voltam, akinek igazán pihentető és élvezetes tevékenység volt az órákon át tartó könyv olvasás, vagy zene hallgatás a szobába bújva! Régebben ezt kicsit cikinek tartottam, de most már tudom, hogy a lelki egyensúlyom fenntartásának ezek fontos összetevői!

 A "lelassult életmód" azt jelenti, hogy törődsz magaddal. Nem csak a fizikai állapotoddal, hanem a lelkivel is. A "slow living" lehetőséget ad arra, hogy megállj és átgondold, mi az ami fontos az életedben és mi az amit jobb ha mellőzöl. A "slow living" az egyensúly megteremtéséről szól. Például számomra ilyen tevékenység a délutáni kutyasétáltatás de a reggeli kávézás is a teraszon ülve és a gyertyaöntés is. A slow élet mindenkinek másmilyen kicsit, a lényeg, hogy Te megtaláld benne amit keresel. 

NÉZD MEG SLOW LIVING ÉLETMÓD TERMÉKEINKET!
Komment írása

Az üzenetet feldolgozás után lesz látható.


Peony Blog

4 nagyon egyszerű karácsonyi DIY dekor ötlet
4 nagyon egyszerű karácsonyi DIY dekor ötlet

22, november, 2020

Közelegnek az ünnepek, hamarosan advent és már biztos Ti is óriási karácsony lázban égtek, mint Én. Nálam az adventtel egyidejűleg kezdetét veszi a ház dekorálása is, néha bevallom akár hamarabb is! 4 nagyon egyszerű természetes dekor ötletet mutatok ma Nektek, amelyek hozzávalói minden háztartásban fellelhetőek és szerintem nagyon jól mutatnak! 

Folytatás

Karácsonyi illataink
Karácsonyi illataink

07, november, 2020

Idén is nagy izgalommal vártuk a Novembert, hiszen végre megmutathattuk Nektek karácsonyi kollekciónkat. A gyertyák megjelenését több hónapos tervezés és tesztelés előzi meg, így gondolhatjátok milyen izgatottak voltunk már! Idén szerettük volna még különlegesebbé tenni az ünnepi gyertyákat, így egészen új megjelenést hoztunk létre a már jól bevált retró ámbra üvegeink mellé. 

Folytatás

Green Vibes Only - On the go
Green Vibes Only - On the go

16, június, 2020

A folyton úton lévőknek és az örök kalandozóknak vagy munkába menet! A lenti termékek mindegyike könnyedén elfér egy táskában és biztos lehetsz benne, hogy utazás közben is tudatosan döntöttél! Hamarosan szettben is elérhetőek, kedvezményes áron!

Folytatás