Ingyenes szállítás 10.000Ft felett!

"Slow Living" - a lelki béke kulcsa

06, június, 2019

Egyre népszerűbbé válik és egyre többször jön velünk szembe a "slow living" fogalma, főleg ha aktív közösségi média felhasználók vagyunk. Én is nagy támogatója és követője vagyok a mozgalomnak, ezért gondoltam, hogy megér egy bejegyzést ez az "életmód". 

A "slow living" egyáltalán nem arról szól, hogy nagyon lassan csinálunk dolgokat, vagy hogy lusták lennénk. 

Minden a hygge-vel kezdődött és azóta újabb és újabb a pillanat megélését, az apró örömök élvezetét hirdető mozgalom jött létre, melyek boldogságunk létrehozásához és fenntartásához hivatottak hozzá járulni (Minimalizmus, Hygge, Ikigai, Wabi Sabi, stb). Bár én is tisztában vagyok vele, hogy a boldogság nem csak e mozgalmak követésén múlik, hiszen mindenki számára fontos az egészségügyi és megélhetési biztonság érzése, azt elismerhetjük, hogy az általános életvitelünkön, és gondolkodásunkon sokat javíthatnak ezek a lelassult tevékenységek. 

Velem sokszor előfordul, hogy stresszesnek vagy borúsnak élem meg a napokat és motiválatlannak érzem magam mindenféle különösebb indok nélkül. Társadalmunkban sokkal elfogadottabbak a "Rengeteg dolgom van!" vagy "Most nem érek rá, azt sem tudom hol áll a fejem." kifejezések, hiszen azt gondoljuk, ha valaki folyamatosan pörög, akkor nagyon hatékonyan éli életet. Szerintem ez nem így van. Mindenkinek meg van a saját ritmusa. Van aki szeret folyamatosan úton lenni és van akinek az otthon töltött idő az igazi kikapcsolódás. Mindenki máshogy működik, így nem azt mondom, hogy a "slow living" mindenkinek való, de ha Neked épp igen, akkor azt büszkén vállald és ne legyen bűntudatod, amiért Te nem a következő feladatodon gondolkodol.

Mindenkinek meg van a saját ritmusa. Van aki szeret folyamatosan úton lenni és van akinek az otthon töltött idő az igazi kikapcsolódás.

Számomra a borús gondolatok elűzéséhez járulnak hozzá a "slow living"-nek nevezett tevékenységek. Talán még sosem volt ilyen elfogadott introvertált személyiségnek lenni, aminek be kell valljam, nagyon örülök! Én mindig is az a személy voltam, akinek igazán pihentető és élvezetes tevékenység volt az órákon át tartó könyv olvasás, vagy zene hallgatás a szobába bújva! Régebben ezt kicsit cikinek tartottam, de most már tudom, hogy a lelki egyensúlyom fenntartásának ezek fontos összetevői!

 A "lelassult életmód" azt jelenti, hogy törődsz magaddal. Nem csak a fizikai állapotoddal, hanem a lelkivel is. A "slow living" lehetőséget ad arra, hogy megállj és átgondold, mi az ami fontos az életedben és mi az amit jobb ha mellőzöl. A "slow living" az egyensúly megteremtéséről szól. Például számomra ilyen tevékenység a délutáni kutyasétáltatás de a reggeli kávézás is a teraszon ülve és a gyertyaöntés is. A slow élet mindenkinek másmilyen kicsit, a lényeg, hogy Te megtaláld benne amit keresel. 

NÉZD MEG SLOW LIVING ÉLETMÓD TERMÉKEINKET!
Komment írása

Az üzenetet feldolgozás után lesz látható.


Peony Blog

szójagyertya
Mini sütőtökös pite recept

18, október, 2019

Számomra az ősz a legszebb időszaka az évnek! Imádok ilyenkor a konyhában sertepertélni, miközben a nappaliból lágy zene szól és pislákol a gyertya láng. Kihagyhatatlan ilyenkor egy isteni sütőtökös pite elkészítése! Egy nagy szelet pite azonban sokszor túlságosan nagy falatnak bizonyul, így jobb szeretem mini kosárkákba készíteni a pitét, amiből mindenki pont annyit ehet, amennyi jól esik neki!

Folytatás

környezetbarát csomagolás
Hogyan használom bevásárláskor a pamut zsákokat

18, szeptember, 2019

Pár nappal ezelőtt egy nagy bevásárlóközpont zöldségosztályán vásároltam a pamut hálós zsákjaim segítségével, öröm volt ránézni a kosaramra és többen is odajöttek hozzám megkérdezni, hogy honnan szereztem be őket és hogyan használom a zsákokat, így gondoltam megérhet egy bejegyzést a téma!

Folytatás

őszi illat gyertya
Indulhat a gyertya szezon!

01, szeptember, 2019

Itt az ősz és vele az igazi gyertya szezon! Már nagyon vártuk a szeptembert itt a Peonynál, hiszen mostmár bemutathatjuk nektek legújabb illatainkat! 

Folytatás