Mental awareness month

01, május, 2023

mentális egészség öngondoskodás gyertya

Május a mentális egészség hónapja. A Mental Awareness Month (MAM) kezdeményezés célja, hogy ebben a hónapban kicsit tudatosabban odafigyeljünk önmagunk és környezetünk mentális jóllétére. Itt a Peony-nál is fontosnak tartjuk a mentális egészség megőrzését, hogy odafigyeljünk a lelki állapotunkra és tudatosan tegyünk a gondozásáért. Ahogy a Rólunk oldalon is olvashatjátok, mindig is fontosnak tartottuk, hogy a termékek/gondolatok amelyeket közvetítünk felétek ne csak az otthonokban, de a lelkekben is melegséget teremtsenek. Szeretnénk olyan pillanatok hozzájárulói lenni a termékeinken keresztül, melyek feltöltenek, kikapcsolnak és megnyugtatnak titeket a rohanó hétköznapok során. 

Mindezért tartottuk fontosnak, hogy idén részt vállaljunk a MAM kezdeményezésből és kiemelten kezeljük a témát. Így májusban a mentális egészség köré szeretnénk szervezni a Peony tartalmakat. Több Instagram és Blog bejegyzéssel is készülünk számotokra, melyek segítik kicsit jobban megérteni ezt az összetett témát. De nézzük először is, hogy mi az a "Mentális Egészég".

mentális egészség génidő feltöltődés

A WHO leírása alapján a mentális egészség: „egy olyan jólléti állapot, amelyben az egyén megvalósíthatja saját képességeit, képes megbirkózni az élet okozta stresszel, tud produktívan dolgozni és képes bekapcsolódni egy közösségbe.”

A Psycholigy Today adatai szerint pedig csak Amerikában a szorongásos zavarok 40 millió embert érintenek, 16 millió egyén él együtt major depresszióval évente és 8 millió ember poszttraumatikus stressz szindrómával. Minden ötödik felnőtt küzd valamilyen mentális problémával. A koronavírus-járvány növelte ezeket a számokat. Steven Taylor pszichiátria professzor szerint az emberek 10-15 százalékát annyira megviselte a koronavírus, hogy nem tud visszatérni a régi kerékvágásba, ami veszélyezteti mentális egészségüket.

A mentális egészség hónapja alkalmával minden ember feladatává válik az, hogy ezt a rengeteg, mentális betegségben élő embert jobban megértse és ne stigmatizálja.

Májusban mi is ehhez a tudatossághoz szeretnénk csatlakozni. A kezdeményezés keretében pedig egy limitált kiadású gyertyát is létrehoztunk, melynek teljes bevétele egy általatok ajánlott alapítványhoz, a Lelki Egészségvédő Alapítványhoz kerül majd. A gyertyát itt találjátok: KLIKK

A MAM tartalmakért pedig kövessétek az Instagram oldalunk és a Peony Blogot

 

Betti
Komment írása

Az üzenetet feldolgozás után lesz látható.


Peony Blog

5 könyv, melyektől boldogabb leszel!
5 könyv, melyektől boldogabb leszel!

22, május, 2023

Az, hogy odafigyeljünk önmagunkra és az érzéseinkre nem könnyű feladat. Azt nem tanítják az iskolában, hogyan gondoskodjunk a lelki békénkről, hogyan értsük meg és kezeljük a saját gondolatainkat. Mindenki egy idilli életről álmodik, de sajnos sokszor kerülünk szembe nehézségekkel és sokszor kell erőt gyűjtenünk, hogy átvészeljük az akadályokat. Az is lehet, hogy semmi probléma nincs az életünkben, de valamiért mégsem érezzük azt jónak, ideálisnak. Szerencsére ma már számos könyv foglalkozik a témával, és segítséget nyújt a nehezebb időkben, ezekből hoztam el most nektek a kedvenceimet!

Folytatás

tavasz énidő self-care peony
Tavaszi feltöltődés - 5 tevékenység, amelytől jobban érzed magad

08, május, 2023

Folytatás

hogyan válassz gyertyát
Hogyan válassz gyertyát online?

25, április, 2023

Az esetek nagy részében én online szeretek vásárolni. Szeretem átnézni a teljes kínálatot, összehasonlítani esetleg más oldalakkal a termékeket amiket kinéztem magamnak. Azonban tudom, hogy nem könnyű dönteni, amikor egy illatos gyertyát vagy permetet szeretnénk vásárolni. Ebben a bejegyzésben ehhez szeretnék Nektek egy kis segítséget nyújtani!

Folytatás