mentális egészség öngondoskodás gyertya

Mental awareness month

Május a mentális egészség hónapja. A Mental Awareness Month (MAM) kezdeményezés célja, hogy ebben a hónapban kicsit tudatosabban odafigyeljünk önmagunk és környezetünk mentális jóllétére. Itt a Peony-nál is fontosnak tartjuk a mentális egészség megőrzését, hogy odafigyeljünk a lelki állapotunkra és tudatosan tegyünk a gondozásáért. Ahogy a Rólunk oldalon is olvashatjátok, mindig is fontosnak tartottuk, hogy a termékek/gondolatok amelyeket közvetítünk felétek ne csak az otthonokban, de a lelkekben is melegséget teremtsenek. Szeretnénk olyan pillanatok hozzájárulói lenni a termékeinken keresztül, melyek feltöltenek, kikapcsolnak és megnyugtatnak titeket a rohanó hétköznapok során. 

Mindezért tartottuk fontosnak, hogy idén részt vállaljunk a MAM kezdeményezésből és kiemelten kezeljük a témát. Így májusban a mentális egészség köré szeretnénk szervezni a Peony tartalmakat. Több Instagram és Blog bejegyzéssel is készülünk számotokra, melyek segítik kicsit jobban megérteni ezt az összetett témát. De nézzük először is, hogy mi az a "Mentális Egészég".

mentális egészség génidő feltöltődés

A WHO leírása alapján a mentális egészség: „egy olyan jólléti állapot, amelyben az egyén megvalósíthatja saját képességeit, képes megbirkózni az élet okozta stresszel, tud produktívan dolgozni és képes bekapcsolódni egy közösségbe.”

A Psycholigy Today adatai szerint pedig csak Amerikában a szorongásos zavarok 40 millió embert érintenek, 16 millió egyén él együtt major depresszióval évente és 8 millió ember poszttraumatikus stressz szindrómával. Minden ötödik felnőtt küzd valamilyen mentális problémával. A koronavírus-járvány növelte ezeket a számokat. Steven Taylor pszichiátria professzor szerint az emberek 10-15 százalékát annyira megviselte a koronavírus, hogy nem tud visszatérni a régi kerékvágásba, ami veszélyezteti mentális egészségüket.

A mentális egészség hónapja alkalmával minden ember feladatává válik az, hogy ezt a rengeteg, mentális betegségben élő embert jobban megértse és ne stigmatizálja.

Májusban mi is ehhez a tudatossághoz szeretnénk csatlakozni. A kezdeményezés keretében pedig egy limitált kiadású gyertyát is létrehoztunk, melynek teljes bevétele egy általatok ajánlott alapítványhoz, a Lelki Egészségvédő Alapítványhoz kerül majd. A gyertyát itt találjátok: KLIKK

A MAM tartalmakért pedig kövessétek az Instagram oldalunk és a Peony Blogot

 

Betti

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.