Miért is a szójaviasz?

Miért is a szójaviasz?

A személyes bemutatkozás után a szójaviaszról szeretnék nektek írni. Talán már hallottatok róla, hiszen egyre több helyről találkozhatunk velük, de összességében úgy érzem még sokaknak újdonság lehet. 

Először is, amit nagyon fontos tudni, hogy a hagyományos gyertyák több, mint 90%-a olcsó paraffin viaszból készül, amely egy petróleum (kőolaj) származék. A paraffin korom fekete, 100%-os töménységű fehérítővel érik el, hogy színtelen legyen vagy fehér. Ezáltal a hagyományos gyertyák égetésekor, rengeteg káros anyagot bocsátunk otthonunk légterébe. Képzeld csak el, hogy egy tál kőolajat kezdenél el a melegíteni a relaxáláshoz, nem lenne túl kellemes, nem igaz?

Mindezzel szemben a szójaviasz növényi eredetű, szója babból készül. A szójaviaszból öntött gyertyák nem bocsátanak káros vegyi anyagokat a levegőbe, lassabban égnek és kevesebb korom kibocsátással. A Peony szójagyertyákban nem használunk mesterséges színezőket. Az illatosításnál illóolajokat, valamint tiszta illatolajokat használunk, bár szerintünk a natúr szójaviasz égésénél nincs kellemesebb és természetesebb illat. 

A szójagyertyákkal természetességet csempészhetünk otthonunkba és közelebb juthatunk a környezettudatos élethez, mely mai világunkban nagyon fontos. Reméljük minél többen csatlakoztok hozzánk az otthonotok egészségesebbé változtatásában. #healthyhome #healthyliving

szójagyertya

szójagyertya

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.