szójagyertya

Ne dobd ki! - Gyertyaüveg újrahasznosítás

Egy előző bejegyzésben már írtam róla, hogy szerintem milyen fontos a növények jelenléte a lakásban. Így az első ötlet a nagy 500 ml üvegtégely újrahasznosításakor rögtön az ültetés volt. A legtöbb növénynek egy lyukas aljú cserép a legideálisabb, így inkább egy kaktuszt választottam az ültetéshez, mivel nagyon kevés a vízigényük így szépen eléldegélhet ebben a tégelyben. 

Számomra a lakást mindig az apró, különleges kiegészítők teszik egésszé, főleg amiket saját kezűleg készíthetek el. Néhány képben megörökítettem nektek, hogyan ültettem el a kis kaktuszomat, de aki már valaha ültetett növényt, tudja, hogy milyen egyszerű is, csak arra kell figyelni, hogy a gyökérzet megfelelően körül legyen véve a földdel.

szójagyertya

szójagyertya

szójagyertya

Igazán egyszerű folyamat, remélem ti is kipróbáljátok, hiszen fontos, hogy környezettudatosan éljünk és ne dobjuk rögtön a kukába az elhasznált dolgokat, amit csak lehet, hasznosítsuk újra. Kommentben szívesen várom, hogy ti miképpen hasznosítjátok újra a gyertya tégelyeket, plusz pár további ötlet zárásként:

szójagyertya

szójagyertya

szójagyertya

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.