tavasz énidő self-care peony

Tavaszi feltöltődés - 5 tevékenység, amelytől jobban érzed magad

A tavasz a megújulás és feltöltődés évszaka. Így nem is kereshetnénk jobb alkalmat arra, hogy jobban odafigyeljünk önmagunkra és mentális jóllétünkre! Az alábbi 5 tavaszi tevékenység hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, lehetőséget nyújtanak az elmerengésre és hogy jobban megismerjük érzéseinket.

tavasz bicikli énidő peony

#1: Elő a biciklikkel!

Nincs is jobb, mint egy késő délutáni biciklizés a tavaszi friss levegőn. Nézz ki egy parkot vagy természet közeli helyet, ami bicikli távolságon belül elérhető, rakj egy palack vizet a vászontáskádba és irány a bicikli! A friss levegő és kellemes testmozgás kombinációja feltölti a tested és lelked is energiával. 

tavasz virágok feltöltődés peony

#2: Kertészkedj!

A virágok, növények gondozása nem csak megnyugtató tevékenység, de mindennapos céllal, elfoglaltsággal is ellát, melyek egy kiegyensúlyozott élet fontos összetevői. Nem muszály kertes házban laknod ahhoz, hogy ezt a tevékenységet folytasd, elég ha van egy kis erkélyed, amire kirakhatsz 1-2 virág ládát, de ha ez sem áll rendelkezésedre, akkor mikro zöldeket is növeszthetsz a lakásban, csak egy fényes ablak kell hozzájuk. Meglátod, hamar a napi rutinod része lesz a növényekről való gondoskodás és hatalmas sikerélménnyel tölt el, ahogy látod a kis növényeidet cseperedni, virágozni.

lakberendezés otthon tavasz takarítás

#3: Tavaszi nagytakarítás!

Bár elsőre nem hangzik túl csábítóan, de nem véletlenül vált generációkon át tartó szokássá a tavaszi nagytakarítás. A természet megújulásával ideje kicsit felfrissítenünk az otthonunkat is. Nem muszály az egész házat kipucolnod, de jelölj ki egy számodra zavaró helyiséget/fiókot/stb... ami egész évben idegesített és szánd rá magad a rendberakására! Hidd el, nagyon büszke leszel magadra miután végeztél és ez elégedettséggel tölt majd el!

kirándulás énidő gyertya

#4: Kirándulj!

Kirándulj a természetbe, piknikezz a közeli parkban vagy fedezz fel egy új múzeumot/kiállítást a városban. A lényeg, hogy kizökkenj a hétköznapokból és új élményeket szerezz! Az így szerzett emlékeket később visszaidézheted egy stresszes nap végén és újra feltölthetnek az akkor átélt energiával. 

hobbi feltöltődés énidő gyertya

#5: Próbálj ki egy új hobbit!

A tavasz az új kezdetek időszaka, így egy új hobbi elkezdésére is megfelelő időpont. Legyen az a jógázás vagy kerámiás órák vétele, bármi ami kicsit is ott motoszkál a vágyaid között, most itt az ideje hogy kipróbáld! Nem csak új tudást, élményeket szerzel de új emberekkel is megismerkedhetsz, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek. 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.