Természetes Otthonok

30, március, 2019

Természetes Otthonok

Már jól tudjátok rólunk, hogy mennyire fontos számunkra a tudatos életmód és a természet közelsége. Ezen elveket persze az otthonunkba is próbáljuk becsempészni, így egyre inkább próbálunk egy természetes otthont kialakítani. Számos oka van annak, hogy miért jó döntés az egyre népszerűbb “természetes otthon” kialakításának. Számunkra a legfontosabb ok a környezetünk megóvása mellett az, hogy a természet közelsége igazán megnyugtató hatással van lelkünkre, mely szerintünk egy otthon legfontosabb feladata. 

A természetet sok módon becsempészhetjük a lakásba, nem csak tárgyak által, hanem az életmódunk alakításával is. A témával kapcsolatban már rengeteg ötlet megtalálható az interneten és magazinokban, melyekből kedvenceinket gyűjtöttük össze.

No.1: Fa 

A természetes otthon lényege, hogy minél több természet adta tárggyal, eszközzel vegyük körül magunkat. Szerintünk nincs is szebb lakberendezési anyag a fánál. Számtalan színnel, mintával, minőséggel találkozhatunk az üzletekben így tényleg mindenki a saját kedvére szabhatja otthona kinézetét. Egy-egy tömör fa bútor pedig igazi ékköve lehet a lakásnak. Nekünk jelenleg az étkezőasztalok és padok a kedvenc fa bútoraink!

No.2: Színek

Az otthonunk összképét, hangulatát jelentősen befolyásolják a színek. Egy természetes otthon letisztult, egyszerű föld színeket használ: fehér, bézs, barna és a szürke árnyalatait. Persze, ha kicsit bevállalósabbak vagyunk a jelenleg nagyon trendi mustár sárga és mély zöld is különleges hangulatot ad a lakásnak.

No.3: Növények

Egy természetes otthonból nem hiányozhatnak a növények! Mindamellett, hogy folyamatosan tisztítják a levegőt a lelkünkre is megnyugtató hatással vannak. Mi legszívesebben egy botanikus kerté varázsolnánk a nappalit, de persze jóból is megárt a sok. Ha pedig nem vagy egy növénygondozó típus -nyugi, mi sem voltunk azok- érdemes kevésbé igényes növényekkel kezdeni, mint például a kaktuszok, pozsgások.

 

No.4: Textilek, anyagok

A természetes anyagok keveredése a modern textúrákkal igazán egyedi hangulatot ad a lakásnak. A természetes anyagok, mint például a len, pamut, gyapjú párosítása a modernebb bőrrel, vagy fémmel igazán izgalmas összhatást eredményez. 

No.5: Életmód

 Bár eddig csak a lakberendezéshez fűződő ötleteket írtunk, szerintünk a természetes lakás nem csak a bútorokból és kiegészítőkből áll, hanem abból is, hogy hogyan élünk benne. A mai modern világot elárasztják a mesterséges anyagok, melyekkel önmagunkat károsítjuk. Számtalan ötletet, receptet találunk az interneten, hogy milyen természetes összetevőkből tudunk szépségápolási vagy éppen takarító szereket készíteni mi magunk. Fontos, hogy milyen tárgyakkal vesszük magunkat körül a hétköznapokban és azok mennyire szolgálják jól létünket. Bár ezen a területen még nekünk is sokat kell fejlődnünk, próbálunk egyre tudatosabban élni. 

A bejegyzésben található fotók a Pinterestről származnak. További inspirációért nézzétek meg Pinterest fiókunkat: https://hu.pinterest.com/peonyszojagyertya/Komment írása

Az üzenetet feldolgozás után lesz látható.


Peony Blog

szójagyertya
Hogyan tisztítsd ki a gyertyás üveget

03, március, 2023

Személyes kedvenceim az ámbra kollekció gyertyái. A barna üveg és a kanóc ragyogó égése különösen meghitt hangulatot ad minden helyiségnek. A barna üveg már magában is jól néz ki, így a gyertya elégetése után is szép kiegészítője lehet bármely polcnak akár tárolóként is. Gondoltam ehhez megosztok pár hasznos információt az üveg kitisztításáról. 

Folytatás

szójagyertya
Ne dobd ki! - Gyertyaüveg újrahasznosítás

03, március, 2023

Egy előző bejegyzésben már írtam róla, hogy szerintem milyen fontos a növények jelenléte a lakásban. Így az első ötlet a nagy 500 ml üvegtégely újrahasznosításakor rögtön az ültetés volt. A legtöbb növénynek egy lyukas aljú cserép a legideálisabb, így inkább egy kaktuszt választottam az ültetéshez, mivel nagyon kevés a vízigényük így szépen eléldegélhet ebben a tégelyben. 

Folytatás

4 nagyon egyszerű karácsonyi DIY dekor ötlet
4 nagyon egyszerű karácsonyi DIY dekor ötlet

22, november, 2020

Közelegnek az ünnepek, hamarosan advent és már biztos Ti is óriási karácsony lázban égtek, mint Én. Nálam az adventtel egyidejűleg kezdetét veszi a ház dekorálása is, néha bevallom akár hamarabb is! 4 nagyon egyszerű természetes dekor ötletet mutatok ma Nektek, amelyek hozzávalói minden háztartásban fellelhetőek és szerintem nagyon jól mutatnak! 

Folytatás