Ingyenes szállítás 10.000Ft felett!

Természetes Otthonok

30, március, 2019

Természetes Otthonok

Már jól tudjátok rólunk, hogy mennyire fontos számunkra a tudatos életmód és a természet közelsége. Ezen elveket persze az otthonunkba is próbáljuk becsempészni, így egyre inkább próbálunk egy természetes otthont kialakítani. Számos oka van annak, hogy miért jó döntés az egyre népszerűbb “természetes otthon” kialakításának. Számunkra a legfontosabb ok a környezetünk megóvása mellett az, hogy a természet közelsége igazán megnyugtató hatással van lelkünkre, mely szerintünk egy otthon legfontosabb feladata. 

A természetet sok módon becsempészhetjük a lakásba, nem csak tárgyak által, hanem az életmódunk alakításával is. A témával kapcsolatban már rengeteg ötlet megtalálható az interneten és magazinokban, melyekből kedvenceinket gyűjtöttük össze.

No.1: Fa 

A természetes otthon lényege, hogy minél több természet adta tárggyal, eszközzel vegyük körül magunkat. Szerintünk nincs is szebb lakberendezési anyag a fánál. Számtalan színnel, mintával, minőséggel találkozhatunk az üzletekben így tényleg mindenki a saját kedvére szabhatja otthona kinézetét. Egy-egy tömör fa bútor pedig igazi ékköve lehet a lakásnak. Nekünk jelenleg az étkezőasztalok és padok a kedvenc fa bútoraink!

No.2: Színek

Az otthonunk összképét, hangulatát jelentősen befolyásolják a színek. Egy természetes otthon letisztult, egyszerű föld színeket használ: fehér, bézs, barna és a szürke árnyalatait. Persze, ha kicsit bevállalósabbak vagyunk a jelenleg nagyon trendi mustár sárga és mély zöld is különleges hangulatot ad a lakásnak.

No.3: Növények

Egy természetes otthonból nem hiányozhatnak a növények! Mindamellett, hogy folyamatosan tisztítják a levegőt a lelkünkre is megnyugtató hatással vannak. Mi legszívesebben egy botanikus kerté varázsolnánk a nappalit, de persze jóból is megárt a sok. Ha pedig nem vagy egy növénygondozó típus -nyugi, mi sem voltunk azok- érdemes kevésbé igényes növényekkel kezdeni, mint például a kaktuszok, pozsgások.

 

No.4: Textilek, anyagok

A természetes anyagok keveredése a modern textúrákkal igazán egyedi hangulatot ad a lakásnak. A természetes anyagok, mint például a len, pamut, gyapjú párosítása a modernebb bőrrel, vagy fémmel igazán izgalmas összhatást eredményez. 

No.5: Életmód

 Bár eddig csak a lakberendezéshez fűződő ötleteket írtunk, szerintünk a természetes lakás nem csak a bútorokból és kiegészítőkből áll, hanem abból is, hogy hogyan élünk benne. A mai modern világot elárasztják a mesterséges anyagok, melyekkel önmagunkat károsítjuk. Számtalan ötletet, receptet találunk az interneten, hogy milyen természetes összetevőkből tudunk szépségápolási vagy éppen takarító szereket készíteni mi magunk. Fontos, hogy milyen tárgyakkal vesszük magunkat körül a hétköznapokban és azok mennyire szolgálják jól létünket. Bár ezen a területen még nekünk is sokat kell fejlődnünk, próbálunk egyre tudatosabban élni. 

A bejegyzésben található fotók a Pinterestről származnak. További inspirációért nézzétek meg Pinterest fiókunkat: https://hu.pinterest.com/peonyszojagyertya/Komment írása

Az üzenetet feldolgozás után lesz látható.


Peony Blog

szójagyertya
Mini sütőtökös pite recept

18, október, 2019

Számomra az ősz a legszebb időszaka az évnek! Imádok ilyenkor a konyhában sertepertélni, miközben a nappaliból lágy zene szól és pislákol a gyertya láng. Kihagyhatatlan ilyenkor egy isteni sütőtökös pite elkészítése! Egy nagy szelet pite azonban sokszor túlságosan nagy falatnak bizonyul, így jobb szeretem mini kosárkákba készíteni a pitét, amiből mindenki pont annyit ehet, amennyi jól esik neki!

Folytatás

környezetbarát csomagolás
Hogyan használom bevásárláskor a pamut zsákokat

18, szeptember, 2019

Pár nappal ezelőtt egy nagy bevásárlóközpont zöldségosztályán vásároltam a pamut hálós zsákjaim segítségével, öröm volt ránézni a kosaramra és többen is odajöttek hozzám megkérdezni, hogy honnan szereztem be őket és hogyan használom a zsákokat, így gondoltam megérhet egy bejegyzést a téma!

Folytatás

őszi illat gyertya
Indulhat a gyertya szezon!

01, szeptember, 2019

Itt az ősz és vele az igazi gyertya szezon! Már nagyon vártuk a szeptembert itt a Peonynál, hiszen mostmár bemutathatjuk nektek legújabb illatainkat! 

Folytatás